АВТО 4x4 / премиери

Версия Discovery XXV за 25-тата годишнина на офроудъра (видео)

Land Rover представи специална версия Discovery XXV Special Edition, за да отпразнува 25-тата годишнина от пускането на пазара на семейният оф-роудър. Моделът ще бъде сред звездите на британската марка по време на автомобилния салон в Женева.

Land Rover Discovery XXV Special EditionПредставен в Плимут през 1989 година, Discovery направи революция в 4×4 сегмента, чрез комбинация от съвременен дизайн, просторно купе, нови технологии и сериозни оф-роуд възможности. На всъдехода разчитаха приключенци, участвали в някои от най-големите и интересни експедиции по цял свят. Знакови примери в това отношение са търсенето на изгубения град Убар от сър Ранълф Фийнс с оригиналното първо поколение на модела, рекордният пробег от Лондон до Кейп Таун през 2013 година с Discovery 3, легендарните приключения Land Rover G4 Challenge и Camel Trophy.

Land Rover Discovery XXV Special EditionDiscovery XXV Special Edition, с който Land Rover празнува юбилея на модела, предлага 4 цвята на екстериора, специални надписи и премиум интериор с кожена тапицерия. Сред специалните разцветки са Causeway Grey, Santorini Black, Fuji White и Indus Silver, а решетката и въздуховодите са в тъмна окраска Dark Atlas. Сребристи рейки на покрива, брони в цвета на купето и елементи от стомана допълват външния вид на юбилейния SUV. В допълнение се предлагат и нови 20-инчови сребристи лети джанти с 5 спици.

Land Rover Discovery XXV Special EditionКато интериор и оборудване, Discovery XXV Special Edition е изграден на базата на луксозното ниво HSE. Това ще рече, че е използвана първокласна кожа за седалките, инструменталния панел и покритията на вратите, като цветовите опции са три на брой.

Comments are closed.