Рали Дакар / Рали Новини

Вигурьо с нов болид EVR Proto VX 101 и нов съотборник за „Дакар” 2014

EVR_Proto_VX_101_dakar_2014Французинът Ерик Вигурьо обяви, че ще участва в рали „Дакар” 2014 с изцяло нов болид EVR Proto VX 101. Ветеранът, популярен със своя трофи трък Chevrolet, подготвя две нови машини в сътрудничество с американската компания Jefferies Racing.

EVR_Proto_VX_101_dakar_2014_2Освен, че ще видим Вигурьо с нов болид, интересно е, че негов съотборник, зад волана на втория EVR Proto VX 101, ще бъде американският оф-роуд ас Би Джей Болдуин (BJ Baldwin). Болдуин е много добре познат по цял свят със силни участия както в „Дакар”, така и състезания като Baja 1000, CORR и др. Преди време Болдуин дори беше съотборник на Роби Гордън в пустинния маратон.

Новосформираният отбор ще разчита на бъгито EVR Proto VX 101, което ще се задвижва от спортен двигател LS7 Corvette, куплиран със секвенциална кутия Fortin. Задвижването ще е на задния мост, нещо с което са свикнали и двамата пилоти. Новите болиди поразително напомнят на машините, с които на последния „Дакар” участваха Насър Ал Атия и Карлос Сайнц. Това не бива да ни учудва, предвид факта, че производителят им е един и същ – Jefferies Racing.

И Вигурьо, и Болдуин са оптимисти за рали „Дакар” 2014, тъй като разчитат на стабилни автомобили, а и двамата поотделно имат натрупан сериозен опит в оф-роуда.

Comments are closed.