Международни / Рали Новини

Досие: Владимир Василиев, фаворит за Baja Aragon 2014

Vladimir VassilevПредставяме ви фаворита за победа в Baja Aragon 2014 и водач в класирането на Световния шампионат Владимир Василев. Пилотът на G-Energy е роден  в Калининградски регион на 11 август 1969 г., живее в Санкт Петербург. Завършил е икономическото си образование в Икономическия университет в Санкт Петербург. В момента е президент на Rus Holding Company, съсобственик е на футболен клуб Rus, участващ във РФШ, Втора дивизия.
vladimir_baja_aragon_2014На автомобилно състезание участвал за първи път през 2009 г. на Baja Northern Forest. През 2011 г. започнал да се занимава професионално с кроскънтри ралита и от тогава е част от G-Energy Motorsport Team.
През 2012 г. Василев извоюва победа в Италия и второ място в Baja Aragon. Спечели отборна титла от FIA World Cup за сезон 2012. От тогава той е в списъка на приоритетните пилоти, както и „Елитния списък“ на ASO (Dakar Marathon Masters).
През 2013 г. Владимир дебютира на „Дакар“ и завършва 16-ти в генералното. През същата година печели второ място на Silk Way Rally и бронз в OiLybia Rally du Maroc.
От октомври м.г. Василев е с официалната подкрепа на X-Raid и под крилото на G-Energy и Газпром Нефт, поддържащи неговото Mini ALL4 Racing. Сезон 2014 Владимир започна с успешно представяне на „Дакар“ (10-та позиция в генералното класиране), и подиум на Baja Northern Forest.
Очаквайте повече подробности за представянето на Владимир Василев на Baja Aragon 2014 утре след края на първия състезателен ден.

Comments are closed.