АВТО 4x4 / премиери

Volkswagen Amarok Canyon: екстремна версия за каякари

Volkswagen Commercial Vehicles представи по-екстремна версия на успешния пикап Amarok на автоизложението в Женева. Концептуалният модел се нарича Amarok Canyon и е създаден в помощ на практикуващите изключително известния екстремен спорт „freestyle kayaking“.

Във всички аспекти Amarok Canyon отговаря на изискванията на практикуващите този спорт. Концептът е малко по-висок и по-широк от базовия Amarok, а и цветът му е по-екзотичен. Екстремният пикап, искрящ с три нюанса на Baladi Orange цвета, е с 40 мм по-високо окачване спрямо базовия. Когато се добавят и по-големите all terrain гуми, общата разлика във височината спрямо конвенционалния модел става 85 мм.

Пикапът има и допълнителни фарове на тавана. Други визуални акценти са опушените стопове и контрастиращата с боята защита на автомобила отдолу.  Двете електрически-задвижвани странични стъпенки правят качването на пътници по-лесно независимо от повишеният клиренс. Арките на калниците са уширени с по 35 мм от всяка страна, за да направят място на големите AT гуми с размер 275/65R18, „обути“ на Durban джанти с боя High Gloss Adamantium Dark.

Двата карбонови каяка са здраво прикрепени към пода на легена. В интериора също преобладават искрящите цветове. Кожените седалки са в два тона и отново виждаме оранжеви разцветки, отговарящи на екстериора. В купето има инструменти, показващи на водача под какъв наклон се намира автомобилът му.
За да подсили оф-роуд характеристиките на Amarok Canyon, Volkswagen Commercial Vehicles са го оборудвали с двулитров битурбо дизел, развиващ мощност от 180 к.с. и въртящ момент от 400 Nm при 1500 до 2250 об/мин. Задвижването е 4MOTION парт-тайм 4х4 с бавни предавки и блокаж на диференциала на задния мост.

Comments are closed.