АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции

Volkswagen Multivan Alltrack: за приключенци, обичащи лукса

След концептуалния кабриоджип T-ROC, второто предложение на Volkswagen за автосалона в Женева също е на тема оф-роуд. Става дума за Multivan Alltrack – концептуален модел, представляващ оф-роуд версия на луксозния бус, подобно на настоящия вариант Мultivan Panamericana.

Multivan Alltrack, ако стигне до серийно производство, или ще бъде наследник на Panamericana, или ще е позициониран една идея „по-булевардно“ пред коравара оф-роуд версия. Ванът е получил системата за задвижване на четирите колела 4MOTION, с модификациите, подпомагащи движение извън пътя, подобно на комбито Passat Alltrack.

Екстериорът на новия високопроходим ван е решен с нов перлено бял цвят, като са добавени някои елементи, придаващи по-приключенски вид на Multivan Alltrack като черни предпазни кори в долната част на купето и защита за двигателя. Автомобилът е обут с нови 19-инчови джанти, а гумите, за щастие, не са прекалено нископрофилни.


В кабината откриваме свеж кожен салон и покритие, имитиращо дърво на пода. На разположение на пасажерите е първокласна аудиосистема Dynaudio, както и информационно-развлекатаелен модул с 8-инчов тъчскрийн дисплей.

За задвижването на Multivan Alltrack се грижи добре познатия двулитров турбодизелов двигател с мощност 180 к.с, предаващ тягата към четирите колела посредством последно поколение Haldex съединител. От Volkswagen заявяват, че приключенският ван има ъгъл на атака от 21 градуса и на спускане от 15 градуса. Много е възможно съвсем скоро да видим сериен вариант на модела, предвид това, че концепцията изглежда доста завършена.

Comments are closed.