Международни / Рали Новини

Volkswagen Rallycross Beetle: 4×4 и над 560 коня

volkswagen_rallycross_beetleНа започващото вдругиден автомобилно изложение в Чикаго ще видим уникалния Volkswagen Rallycross Beetle. Както подсказва и името, машината е подготвена за популярните в САЩ рали крос състезания.

Volkswagen Rallycross Beetle е съвместен проект на VW САЩ и Andretti Rallycross Team, които създават новия отбор Volkswagen Andretti Rallycross Team. Наточената машина е прототип на базата nа третото поколение Beetle, но разполага със спортна 4×4 система. Мощността, изцеждана от бензинов FSI с турбокомпресор, надхвърля 560 к.с.

Ще бъдат подготвени две машини Volkswagen Rallycross Beetle скоито ще се състезават талантливите пилоти Танър Фауст и Скот Спийд. В началото на сезона, отборът ще кара с модифицирани рали автомобили Polo, на базата на спечелилия титлата във WRC аетомобил, а след финалните тестове в ръцете на пилотите ще е новата бегачка.

Раликросът е най-бързо разрастващата се мотоспорт дисциплина в САЩ, която привлича все повече фенове в цялата страна, както и сериозен интерес от страна на телевизии и спонсори. В този тип надпревари, автомобилите се състезават за време на затворено трасе с асфалтови и черни участници, като често могат да се видят скокове от по над 20 метра.

Comments are closed.