АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции

Volkswagen Tristar хвърля поглед върху бъдещия Т6

volkswagen_tristart_transporter_6Проектиран да отпразнува 30-годишния юбилей на първия Syncro концепт, Volkswagen Tristar представлява дълга база пикап на базата на Transporter. Моделът бе демонстриран от VWN на специализираното изложение за товарни автомобили в Хановер неотдавна.

Замислен като оф-роудър, концептуалният пикап е с агресивен ексттериор, включващ пластмасови панели, 30 мм повишен клиренс и 17-инчови лети джанти с оф-роуд гуми. Концептът разполага с по-спортна визия отпред, нова решетка, LED фарове и лебедка.

Независимо, че екстериорът е грубоват, в купето на Volkswagen Tristar нещата са по-културни – кожени седалки, приятни металически детайли и еспресо машина. Концептът разполага с 20-инчов таблет и свръхмодерна видео-конферентна и аудиосистеми.

За задвижването на Volkswagen Tristar отговраря 2.0-литров TDI двигател, развиващ 201 к.с. и 450 Nm. Той е свързан към 7-степенна DSG трансмисия и 4MOTION задвижване на четирите колела. В тази комбинация Tristar ще ускорява от място до 100 км/ч за 10 секунди и ще развива максимана скорост 185 км/ч.

Според управителя на Vokswagen Commercial Vehicles д-р Екхард Шолз „Volkswagen Tristar показва непредсказуема комбинация от всички екстри на Т-моделите. Той ще демонстрира потенциала си и ще докаже, че е ултимативният всъдеход.“

Междувременно, от лекотоварната дивизия на Volkswagen обявиха, че съвсем скоро ще се появи шестото поколение на Transporter (T6). И Volkswagen Tristar ни дава поглед именно върху някои от очакваните новости в дизайна на немските работни коне. Според запознати, Т6 ще представлява по-скоро генерален фейслифт, отколкото изцяло ново поколение машини. До това заключение е стигнато след цитат на мениджъри от компанията, според които: „Т6 ще съдържа отличните характеристики на Т5 и ще е бъкан с нови технологии и иновации“. В този ред на мисли, в интернет вече плъзнаха компютърни рендери на бъдещите ванове, като за основа е използван именно концептуалният Volkswagen Tristar.

В допълнение към очаквания Т6, от VWN заявиха, че новото поколение на Crafter ще се появи на пазара до края на 2016 година.

Comments are closed.