АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Volvo S60 Cross Country: седан с повишена проходимост!

volvo_s60_cross_countryНа автомобилният салон в Детройт след броени дни ще дебютира Volvo S60 Cross Country – първата в света кросоувър концепция на базата на седан. От шведския автопроизводител обещават, че седанът Volvo S60 Cross Country ще предлага същата степен на проходимост и грубите дизайнерски елементи като CС / XC комбитата на марката.

Подобно на последно представеното V60 Cross Country, Volvo S60 Cross Country е с увеличен просвет от 65 мм спрямо конвенционалния модел и идва с задвижване на четирите колела като на своя събрат. В Европа ще има и 2WD вариант на кокилестия седан, а изборът на колела ще е между 18 и 19-инчови с високопрофилни гуми.

Първоначално, Volvo S60 Cross Country ще се предлага с T5 бензинов агрегат със AWD задвижване, предоставящ до 250 к.с, наличен в САЩ, Канада, Русия и Европа, както и с дизеловия двигател D4, 190 к.с., с предно задвижване. Дизелов двигател със задвижване на всички колела D4 също ще бъде представен, базиран на 2,5-литровия, 5-цилиндров дизел.

Volvo S60 Cross Country ще бъде наличен за поръчки в началото на лятото на тази година.

Comments are closed.