Outdoor / АВТО 4x4 / екстремни спортове / Интересно / премиери / събития

Volvo V60 Cross Country срещу трима outdoor атлети (видео)

volvo_v60_cross_country_outdoorПромоционален видеоклип на новия кросоувър Volvo V60 Cross Country стана хит в интернет. Комбито с повишена проходимост (201 мм клирънс) и 4х4 задвижване бе представено по-рано този месец на международния автомобилен салон в Лос Анджелис, а интересът към модела е огромен.

В готиното outdoor видео, Volvo V60 Cross Country се изправя срещу професионалния планински атлет Антон Крупика, експерта по параглайдерите Батист Шанделие и маунтин байк шампиона Том Йолер в зрелищно състезание по спускане от 34040 м н.в. в Пиренейските планини. Чрез радващото окото видео са демонстрирани възможностите на пътя и извън него в новото Volvo V60 Cross Country, благодарение на 4х4 системата, повишения клирънс и асистиращи ситеми като контрол на сцеплението в завой и асистент при спускане по наклон.

Ще ви припомним, че Volvo V60 Cross Country се различава от конвенционалния комби модел освен по по-високия клирънс и 4х4 задвижването, също и с оптични елементи като предпазни кори в долната част на купето, защити на някои възли и др. Новият кросоувър ще бъде пуснат първоначално на пазарите в САЩ и Канада с 5-цилиндров бензинов двигател постигащ 250 к.с. и вързан с нова автоматична скоростна кутия. След това се очаква и пазарният дебют на модела в Европа. А сега, видеото:

Comments are closed.