АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Volvo XC90 Excellence и концепцията Lounge Console

volvo_xc90_excellence (1)След анонс от януари, на автосалона в Шанхай официално бе представено още по-луксозното Volvo XC90 Excellence. На външен вид моделът е абсолютно идентичен с нормален XC90 от второ поколение, но ако хвърлите по-близък поглед ще забележите малко хром по B и C-колонките.

По-голямата част от работата може да видим в купето, където вече няма 5 места за сядане, а 4. Това означава, че отзад има две индивидуални кресла с масажни и вентилационни функции. Тези, които ще седят на втория ред седалки, ще имат повече място за краката и ще разполагат с демонтируем екран за контрол на голяма част от функциите на Volvo. Volvo XC90 Excellence предлага сгъваеми масички, чашници с погряване и охлаждане, хладилник и дори ръчно изработени кристални чаши, направени в Швеция от Orrefors.

Инженерите от Volvo са инсталирали допълнителни шумоизолатори и използват най-тихите гуми, предлагани от Pirelli, за да запазят тишината в купето колкото се може повече. Списъкът с глезотии не свършва до тук. Volvo XC90 Excellence може да бъде поръчан с аудиосистема Bowers & Wilkins, амбиентно осветление и допълнителни кожени детайли.

volvo_xc90_lounge_console (4)Компания на Volvo XC90 Excellence на автошоуто в Шанхай правеше една още по-смела концепция на шведите – Volvo XC90 Lounge Console. В случая, за да е още по-луксозен всъдеходът, предната пасажерска седалка е демонтирана, като е заменена с работна маса, която се отваря, разкривайки голям 17-инчов мултимедиен дисплей. Под нея има доволно пространство за изпъване на краката, придружено дори от рафт за обувки и заключващо се шкафче.

Comments are closed.