АВТО 4x4 / концепции

Всъдеходът Jaguar F-Pace на пазара догодина

jaguar_f-pace_c-x17_conceptГлобалният директор на Jaguar Стивън де Плой заяви, че SUV моделът Jaguar F-Pace официално ще бъде представен на автоизложението във Франкфурт през септември. Новината вече е 100% потвърдена, след като през януари източник на компанията разкри за подобни намерения. Британската марка доизкусурява финално първия си кросоувър, който ще се появи на пазара догодина.

Jaguar F-Pace вече няколко пъти влиза в обективите на автомобилни папараци и Jaguar ще пусне официални снимки преди представянето в Германия. На практика машината ще е на базата на концепта C-X17, представен през септември 2013 година също на Франкфурт Мотор Шоу.

Jaguar F-Pace ще има общи черти с XE и XF-моделите, от където и взима iQ[Al] платформата си и 4-цилиндровите бензинови и дизелови агрегати. Jaguar най-вероятно подготвят и F-Pace S модел, който ще получи V6 с работен обем 3.0-литра и суперчарджър, покачващ мощността до 340 к.с. и въртящия моммент до 450 Nm.

Черешката на тортата ще е Jaguar F-Pace SVR-версия с V8-двигател, взаимстван от Range Rover Sport SVR. Той е с обем 5-литра и благодарение на суперчарджър развива 550 к.с. и 680 Nm. Говори се и за напълно електрически дериват, който ще има пробег от почти 500 км с едно зареждане. Електрифицираният F-Type също ще излезе на пазара през 2018 г. и се очаква да споделя части и компоненти от Range Rover EV.

*на снимката е концептуалният Jaguar C-X17

Comments are closed.