АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции / премиери

Всъдеходът Seat 20V20 официално и детайлно (галерия)

seat_20v20_conceptСлед като миналата седмица ни бе загатнат, новият концептуален SUV Seat 20V20 отбеляза световната си премиера на международното автомобилно изложение в Женева. Както писахме и преди, моделът е почти серийно превю на първия истински всъдеход на испанската марка, чиято серийна версия ще е на пазара догодина.

Странното име на Seat 20V20 идва от плана за развитие „Визия 2020“ на Volkswagen Group. Средноразмерният SUV е с дължина 4660 мм, колесна база от 2790 мм и ширина на следата 1650 мм. Клирънсът на возилото е почти 23 см. Прототипът е обут с 20-инчови колела и има LED предни светлини. Все още няма данни за интериора, но се знае, че багажникът ще е с обем около 600 литра.
Seat 20V20, естествено, ще се прави на новата модулна платформа MQB на концерна VW и ще се произвежда в завода на Skoda в Чехия. Както писахме, заедно с него ще се асемблира и подобен SUV модел на чешката марка.

Серийният вариант на Seat 20V20 може и да не изглежда толкова готино като представения в Женева прототип, но испанската марка общо взето почти няма грозни творения на колела. Очаква се новият кросоувър да се задвижва от пълната гама TSI и TDI агрегати, предлагани за този клас возила от VAG, куплирани с DSG скоростна кутия и електронно контролирано задвижване на четирите колела. Със сигурност ще се предлага и версия сам ос предно задвижване, а на по-късен етап се очаква и плъг-ин хибрид.

Comments are closed.