mountain bike / Outdoor

Winter Bike Duel 2014: луда снежна велонадпревара

winter_bike_duel_pamporovo_2014От 14-ти до 16-ти февруари тази година в Пампорово за четвърти път ще се проведе уникалната снежна надпревара с велосипеди Winter Bike Duel. До този момент има заявени над 80 участия от цяла България, както и на байкъри от Гърция. Онлайн регистрацията ще продължи до 13 февруати, а записвания на състезатели ще могат да се правят и на място.

Winter Bike Duel протича на два етапа: квалификации с индивидуални спускания за време за определяне на стартовите позиции и финали в които стартират по двама състезатели едновременно, а победителя се определя чрез елиминация. Дуелите ще гарантират зрелищни сблъсъци, а в дълбокия сняг често се случват неочаквани изненади.

Новото в Winter Bike Duel 2014 е, че освен традиционните категории (мъже, юноши, жени), организаторите са добавили още една нетрадиционна категория – Сноускут/Скибайк, в която ще могат да се включат всички практикуващи и тези две дисциплини.

winter_bike_duel_pamporovo_2014_2Пистата на състезанието тази година ще бъде позиционирана върху специализираното трасе за форкрос на Вело парк Пампорово, което беше изградено през есента на изминалата година и по него се проведе Европейският шампионат в дисциплината. На 20-ти март по същото това трасе ще се проведе и Националния шампионат по сноуборд крос за 2014, а през месец юли същото това трасе ще бъде домакин на кръг от 4X Pro Tour, което е най-престижното състезание в световен мащаб. Пампорово е една от общо седемте избрани дестинации за провеждането на значимия форум.

Във финалната зона на състезанието, която се намира на плаца в края на писта „Малката страна“ ще има много музика и освежаващи напитки, а вечерта на 15-ти февруари ще има и специално „байк“ парти. И през двата дни на събитието на място ще има много емоции и изненади – вход свободен и всички са добре дошли!

Winter Bike Duel vol.4 е първото състезание по планинско колоездене за 2014-та година, като се провеждфа с подкрепата на община Смолян и Пампорово АД. Очаква се събитието да предизвика голям интерес сред родната байк общественост и сред всички гости на курорта и региона.

Comments are closed.