Международни / Рали Новини

WRC: Яри-Мати Латвала и Ford с победа в рали “Швеция“

Вторият кръг от Световния рали шампионат (WRC) отново ни предложи много емоции и зрелища. Победата в състезанието в Швеция бе за пилота на Ford Яри-Мати Латвала, който по този начин успя да се реваншира за отпадането си в рали „Монте Карло“.

Втори след Латвала се класира бившият му съотборник и настоящ пилот на Citroen Мико Хирвонен на 16,6 секунди, а трети стана Мадс Йотсберг, също с Ford на 38,8 секунди.

Определено борбата между Латвала и Хирвонен бе много оспорвана, особено през първия и втория ден на надпреварата. Промени по настройките в разгара на състезанието направиха автомобила на Хирвонен малко по-нестабилен и той изостана, но после пък Латвала удари камък, спука гума и авансът му бе стопен. В крайна сметка, обаче, пилотът на Ford се раздаде във финалните отсечки, което му донесе и победата.

Начело във временното класиране за световната титла продължава да е осемкратният шампион Себастиан Льоб със Citroen. Льоб завърши шести в Швеция, на 2:55 минути от Латвала. Малшанс за французина бе забиване в преспа, което му коства много време. Победата му от “Монте Карло” му дава достатъчен аванс за да води все още при пилотите.

Comments are closed.