Рали Дакар / Рали Новини

X-Raid с най-големия отбор на рали „Дакар” 2014

x-raid_dakar_2014_biggest_teamСамо няколко седмици ни делят от старта на рали „Дакар” 2014, а от немския тим X-Raid са се зарекли да се представят с най-масовия тим не само в следващото издание на пустинния маратон, но и в историята на състезанието въобще.

Официално, отобрът на Свен Квант обяви 4 броя Mini All4 Racing за предстоящото състезание, но според отлично осведомени източници, общият брой машини на X-Raid ще е между 10 и 15. Сред тях ще са новите болиди на заводските пилоти, по-стари версии на Mini, BMW X3 CC и дори BMw X5 CC, които ще се карат от клиенти на тима.

И в „Дакар” 2014 острие на X-Raid ще е 11-кратният победител от надпреварата Стефан Петерханзел, навигиран от Жан Пол Котре. Компания ще им правят тандемите Нани Рома – Мишел Перен, Кшищоф Холовчиц – Константин Жилцов и Орландо Теранова – Пауло Фюиза.

Доста ще са обаче и частните попълнения към тима. Съвсем наскоро, руснкаът Владимир Василиев, който бе съотборник на Борис Гадасин, също обяви, че ще заложи на автомобил Mini X-Raid. Към отбраните частни пилоти се добавя и младата полска надежда Мартин Качмарски, който е едва на 23 години, но вече спечели сериозни надпревари. И ако към тази кавалкада добавим фирменият тим на Great Wall, чиито болиди са си прекроени X-Raid BMW CC, лавината става повече от страшна.
Друга интересна новост около немския тим е договорът за партньорство с Akrapovic. Така, всички болиди ще бъдат с модерни изпускателни системи на словенския лидер в областта.

Comments are closed.