АВТО 4x4 / тунинг

Яки концепции на тема Chevrolet Silverado за SEMA 2014

Chevrolet_Silverado_Polaris_ACE+_ConceptЗа уникалното оф-роуд и тунинг шоу SEMA 2014, от GM са приготвили няколко яки концепции на тема Chevrolet Silverado, както и луксозни варианти на мастодонтите Tahoe и Suburban.

Chevrolet Silverado Polaris Ace+ е базиран на 2015 Silverado 1500 с пътническа кабина и Z71 оф-роуд пакет. Концептът разполага с уникален екстериор с предна броня, нови арки на калниците, затъмнени фарове и графики на страниците. Моделът осветява пътя пред себе си с LED светлини и е обурт на 22-инчови джанти с 33-инчови оф-роуд гуми.

Chevrolet_Silverado_Polaris_ACE+_Concept-2В товарната част на Chevrolet Silverado Polaris Ace+ се намира новото хибридно творение на Polaris Industries – офроудърът АСЕ, с 4х4 задвижване и мощност от 32 до 45 к.с. И като споменахме задвижване, модифицираният Chevrolet Silverado е с 5.3-литров V8 двигател с преработена всмукателна система и спортна изпускателна система. Не се споменава какъв е ефектът от тунинга, но стандартно този мотор развива 355 к.с. и 518 Nm.

Chevrolet_Silverado_High_Desert_conceptChevrolet Silverado High Desert пък е базиран на Silverado High Country, но разполага със стилизирана спортна броня и заключваемо покривало на легена. Пикапът е и с обновена решетка между фаровете, брони в цвят на купето, спирачки Brembo и 22-инчови алуминиеви джанти.

Купето е оборудвано с приятна кожена кафява тапицерия, предните седалки са с подгряване и обдухване. Има и махагонови детайли, MyLink развлекателна система и Bose аудио. Задвижването става чрез 6.2-литров V8, развиващ 420 к.с. и 623 Nm.

Chevrolet_Silverado_ToughnologyChevrolet Silverado Toughnology е създаден за да подчертае използването на високоякостна стомана в модела. Концептът е с уникална окраска, която наподобява небоядисана стомана с изрисувани „стоманени молекули“ по купето. Машината е с черен покрив, изтънени светлини, стоманени степенки, уголемени колесни арки и 22-инчови лети джанти.

Не са посочени промени по интериора, а задвижването е поверено на 5,3-литров V8 като на първия концепт, с модифициран въздухозаборник и спортна изпускателна система. И тук не е ясно дали има промяна в динамичните характеристики на мотора.

chevrolet_suburban_premium_outdoorsChevrolet Tahoe и Suburban Premium Outdoor концептите са с нови решетки между фаровете и също разполагат с 22-инчови джанти и Brembo спирачки. Те имат и уникални интериори с двуцветни кожени салони и светещи вътрешни прагове.

Comments are closed.