Международни / Рали Новини

Яко видео от българското участие в Silk Way Rally 2013

Снимка: Сергей Антонов www.bgphoto.euВижте уникалното видео, събрало най-добрите кадри от участието на Петър Ценков и Иван Маринов в Silk Way Rally 2013. Както вече знаете, българският екипаж с Opel Antara RR се класира на 10-о място, от 88 стартирали автомобила.

На пресконференция днес, българите разказаха, че Silk Way Rally 2013 вероятно е най-тежкото състезание на което са участвали до момента, с близо 500-километровите специални етапи всеки ден, доста тежкото трасе с много пясък и техничната навигация. В добавка с жестока конкуренция в класа, с борба до последния момент.

„Естествено, че сме много доволни от представянето си, макар че винаги може още”, обобщава Петър Ценков. „Имахме сериозен проблем с охладителната система в първите етапи, така че наистина можеше и по-добре”, допълва го Иван Маринов. „Тази година организаторите се постараха да направят състезанието още по-тежко като трасе от преди, а за сметка на това етапите бяха по-дълги. В допълнение, участниците с автомобили бяха доста по-сериозни, конкуренцията бе повече от силна и имаше още десетки претенденти за челни позиции”, споделиха българите.

След успеха в Silk Way Rally 2013 състезателите ни ще отпочинат за малко и ще поработят върху есенния сезон. Плановете им са да участват в третото издание на Breslau Balkan, което ще се проведе през септември в България, както и в някое от големите африкански ралита по-късно. За момента „Дакар” в южноамериканския си формат е затворена страница за пилотите на Ралирейд.БГ.

Comments are closed.