Международни / Рали Новини

Ясни са датите и маршрутът за Silk Way Rally 2014

silk_way_rally_2014_datesСтанаха ясни датите и маршрута за международния рали-рейд маратон Silk Way Rally 2014 (Шелковый путь). Шестото издание на „Пътя на коприната” е с обновен и по-интересен маршрут, като ще изправи участниците пред трасе с дължина над 5000 километра, 3500 от които ще са състезателни отсечки. Надпреварата, която събира световния елит в категориите автомобили и камиони, отново ще привлече голям брой участници от цял свят.

Стартът на Silk Way Rally 2014 ще е на 4 юли, отново от Червения площад в руската столица Москва. Финалът ще е на 12 юли в Астрахан, а преди това участниците ще минат през Казан – главният град на Татарстан. Друга голяма новост е предвиденият етап на територията на Казахстан.

Директорът на състезанието Семьон Якубов (също така и мениджър на Kamaz Master) заяви, че Silk Way Rally 2014 ще бъде още по-предизвикателно от досегашните издания, с дълги отсечки, нови пясъчни и планински етапи. Надпреварата бе замислена като събитие, което да промотира провеждащите се в момента Зимни Олимпийски игри в Сочи, но според Якубов популярността на маратона в момента е огромна и неговото провеждане ще продължи и занапред. Още повече, че подкрепата от правителството е все така силна. Макар датите да съвпадат с финалите на Световното първенство по футбол, организаторите не мислят, че това ще доведе до спад на интереса към ралито.

Ще ви припомним, че в „Пътя на коприната“ имаше и българско участие, като миналата година Петър Ценков и Иван Маринов завършиха на 10-о място в уникалната надпревара, а година по-рано бяха 23-и.

Comments are closed.