рали Breslau / Рали Новини

Ясни са датите за Breslau Poland и Balkan Breslau 2015

breslau_poland_balkan_2015Все още не са отшумели отзивите за международния оф-роуд маратон Balkan Breslau Rallye 2014, а Александър Ковачев и компания вече са готови с основните насоки за Breslau сезона през 2015 година. Подготовката за двете уникални надпревари вече тече с пълна сила, като и в Полша, и в България ще очакваме доста нови и интересни неща.

Breslau Poland 2015
„Класическото“ издание на рали Breslau в Плоша ще се проведе от 27 юни до 4 юли 2015 година. Стартът на маратона ще бъде в добре познатата мина крайл Лайпциг, Германия, която е традиционен домакин на Baja Deutschland. Маршрутът на надпреварата ще мине през полигоните на Жаган, Познан и Борне Сулиново, а финалът ще бъде край Дравско Поморске. Първоначалната идея е за 4 лагера, 8 състезателни дни и 1500 км трасета. За екстремната категория е предвидено доволно количество кал и вода, а за крос-кънтри класа можем да очакваме бързи и технични отсечки. Breslau Poland 2015 ще заложи на добре познатия приключенски дух, с открити биваци, подвижна баня и кухня. Екстремната и крос-кънтри категория ще са налични за всякакви видове машини – мотоциклети, ATV, SSV, джипове и камиони.

Balkan Breslau Rallye 2015
За едва 4 години „Балкан Бреслау“ постави нови стандарти в света на оф-роуд ралитата. Тази година надпреварата счупи всички рекорди с над 100 състезателни машини на старта във Варна, а за догодина се очаква истинска лавина от състезатели от цял свят.

Мотото на Balkan Breslau Rallye 2015 ще бъде „5 години рали – 5 планини за покоряване“. Или казано иначе, след старт в западната част на България (вероятно в София), трасето ще прекоси Стара планина, Рила, Родопите, Средна гора и Сакар. Финалът и церемонията по награждаването ще са на добре познатия и желан от участниците плаж в курорта Шкорпиловци край Варна.

Над 2000 състезателни километра сред спиращи дъха прирoдни пейзажи – планини, долини, реки и плажове ще трябва да бъдат преодолени от участниците в рамките на 8 дни. Отделни трасета и типичните елементи ще бъдат на лице за екстремната и крос-кънтри категорията. Планирани са 3 или 4 бивака по пътя към Черно море, като всички ще са на красиви места и, разбира се, в близост до големи хотели. Участници и гости на Balkan Breslau 2015 за пореден път ще усетят гостоприемната атмосфера на България и прекрасните условия, които състезанието предлага.

Запазете датите за най-голямото, най-интересното и най-приключенското оф-роуд състезание в Европа. Рали Breslau ви очаква!

Comments are closed.