броеве 2012 / СПИСАНИЕТО

Юбилеен брой 100 на списание OFF-road.BG!!!

Ето го! Брой 100 на списание OFF-road.BG – доживяхме го! Плод на над 9 години и половина неуморен труд. Сякаш вчера се събрахме шепа ентусиасти, фенове на магията оф-роуд, решили да дадем всичко от себе си, за да има България своята специализирана медиа. Няма да ви обясняваме през какъв огън и лед преминахме през всичките тези години, колко тежко ни беше на моменти. Няма да мрънкаме! Щастливи сме, че и сега ни има, въпреки всичко.

А за това, че ни има трябва да благодарим на ВАС! На вас наши верни читатели и приятели, на вас партньори, рекламодатели, автори и кореспонденти. Благодарим ви!!! А на тези, които така и не успяха да вникнат в нашата философия и да разберат какво е то OFF-road.BG и има ли почва у нас, също ще кажем благодаря. Но с малко „б” – толкова заслужават!

Първият брой на OFF-road.BG се появи на пазара през април 2004 година. Всички в редакцията все още помнят ясно темите, машините и рубриките в книжката. Искахме да съберем всичко интересно накуп, но трябваше да се самоозаптяваме. Смятаме, че се получи. Хората харесаха списанието ни, явно им допаднахме. Малко по малко продължавахме напред и така през април 2005 г. чукнахме годинка. После мелницата се завъртя – брой след брой, година след година. Появи се брой 50, после станахме на 5. И така до днес – октомври 2012 г, когато пуснахме №100.

За да го запомните хубаво, решихме да го направим малко по-различен. Затова сега няма да четете за състезания и тестове на нови автомобили, нито за пътешествия… Всъщност, пътешествие ще има! Събра ли сме 100 4х4 икони, за които да ви разкажем. Посветихме изданието на онези 100 машини със задвижване на четирите колела, които според нас са оставили (и оставят в момента) важна следа в автомобилния свят. Независимо дали проходими всъдеходи, „паркетни” кросоувъри, спортни или семейни коли. Това са нашите 100 – нашите 100 броя и нашите 100 автомобила 4х4. Потопете се в пътешествие, обхващащо три века.

Ваш верен и неуморен OFF-road.BG екип!

СЪДЪРЖАНИЕ

Брой 100!!!
Малко размишления в стотина думи (че и повече)

4х4 звездите от автомобилния салон в Париж
Премиерите, които ни впечатлиха най-много

1.1 милиона фена, един Тодор Тодоров
Българин създаде фейсбук страницата на BMW X5

Кратка история на двойното предаване
Поява и развитие на пълноприводните системи

100 4х4 икони
Машини, оставили трайна следа в историята на автомобилния свят. Всъдеходи, „паркетници”, леки автомобили, екзотики.

Що е то 4х4, AWD и 4WD?
Кратко разяснение на типовете задвижване

За повече сцепление
Диференциалите – видове и приложение

OFF-road.BG+
Актуални оферти за качествени аксесоари

One Comment