Международни / Рали Новини

Юнаци: Ценков и Маринов завършиха 10-и в Silk Way Rally 2013

cenkov_marinov_silk_way_rally_2013_f1Петър Ценков и Иван Маринов сътвориха истински подвиг, като завършиха на 10-място в Silk Way Rally 2013. С това класиране, българите се изстреляха във Висшата лига на рали-рейда, надвивайки десетки доста подготвени екипажи от цял свят.

След финала на Silk Way Rally 2013, българите споделиха, че проблем с охладителната перка на техния Opel Antara RR е попречил за още по-добро представяне. Като цяло, тази година състезанието е било доста по-тежко, с по-дълги етапи и много, много пясък. Повече за представянето на българите ще прочетете в новия брой на списание OFF-road.BG.

cenkov_marinov_silk_way_rally_2013_f2Извън българското участие в Silk Way Rally 2013, нещата при автомобилите се развиха според плановете от последните дни – ветеранът Жан-Луи Шлесер, навигиран от руснака Константин Жилцов устоя на атаките на Владимир Василиев (G-Force) и заслужено взе титлата в празничното 5-то издание на пустинната надпревара.

И докато при колите триумфира ветеран, то при камионите победата отиде в „новобранец”. За 28-годишния пилот на „Камаз” Дмитри Сотников такова класиране е върхово постижение и изненада за самия него. Сотников кара състезателен камион по-малко от две години, като устиска пред съотборника си Антон Шибалов скромната минута и половина преднина. Доста сериозно бе представянето на белоруските машини MAZ със запомнящо се трето място на Сярхей Вязович.

Повече за Silk Way Rally 2013 ще може да прочетете в новия брой на списание OFF-road.BG.

Comments are closed.