България / Рали Новини

За първи път България е домакин на RFC Global Series

rfc_balkans_2015_info (1)Оф-роуд състезатели от Балканите ще премерят сили и издръжливост в едно от най-тежките трофи състезания. RFC Balkans е част от глобалните серии на Rainforest Challenge– събитие, което се провежда в дъждовната джунгла на Малайзия. В България за първи път ще дойде г-н Луис Уии, основател и организатор на RFC. Това е голямо признание за страната и чрез него България става значима дестинация на световната off-road карта. Специално за церемонията по награждаването в България пристига и г-н Бахарудин Джали, началник на дирекция Туризъм на щат Негери Сембилан, Малайзия.

rfc_balkans_2015_info (2)Събитията под знака на RFC Global Series развиват спортния и културен туризъм, защото се провеждат на места, които съчетават най-големите природни и културно-исторически предимства на държавата-домакин. Поради тази причина и благодарение на съдействието на Община Несебър, участниците в RFC Balkans ще имат церемониален старт от Стария град, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Участниците в RFC Balkans са разпределени в два класа – СЪСТЕЗАТЕЛЕН и TOURING ADVENTURER. Всеки отбор ще се изправи на предела на физическите сили и ще покаже техническите възможности на своя автомобил. Голямата награда за победителя в генералното класиране е право на безплатно участие в големия финал на глобалните серии – Rainforest Challenge Малайзия.

rfc_balkans_2015_info (3)Мото-Пфое и Land Rover подкрепят този уникален за Балканите проект. За целта ще бъде изградено специално трасе за провеждане на тестдрайв с автомобили Land Rover в непосредствена близост до мястото за провеждане на специалните етапи от RFC Balkans. Коли на британската марка ще бъдат паркирани и от двете страни на стартовата арка по време на церемониалния старт, като те ще изпълняват и ролята на „отварящ“ и „затварящ“ автомобил по време на придвижването на колоната от състезатели до старта.

Марката Land Rover не е избрана случайно за партньор от организаторите на RFC Balkans. Всепризнат английският бранд е синоним и символ за качество, надеждност и издръжливост. Той покорява с лекота върхове, които са немислими за всички останали. Не случайно автомобилите на компанията са предпочитани за всички най-трудни хуманитарни мисии на Червения кръст по света. Джунгли, пустини, гори и планини не могат да се окажат пречка за Land Rover, който може да достигне и до най-труднодостъпните точки на света. Изисква се само майсторско управление, смелост и авантюристичен дух. За всичко останало грижата има Land Rover.

Comments are closed.