рали Breslau / Рали Новини

Загина един от основателите на легендарното рали Breslau

klaus_leihener_breslau_goneВ трагичен инцидент на магистрала този уикенд загина оф-роуд ветеранът, създател и дългогодишен организатор на легендарното маратонско рали Breslau Клаус Лайенер.  Лайенер е станал жертва на пътен инцидент, предизвикан от друг водач на магистрала А45 в Германия. Създателят на рали Breslau е починал вечерта на 21-ви октомври 2013 вследствие на тежките си наранявания.

Лайенер е един от най-обичаните хора в оф-роуд обществото в Западна Европа. Освен като съосновател (заедно с  на рали Мюнхен – Бреслау, прераснало в годините на Берлин – Бреслау, Дрезден – Бреслау и Бреслау / Breslau и Carthage Rally, Клаус е познат като един от първите участници и активни дейци в легендарната верига Europa Truck Trial, беше активен и в програмата на Volkswagen Motorsport за рали „Дакар“. Лайенер е член на семейството, издаващо немското списание Off-road.

Екипът на списание OFF-road.BG изказва своите съболезнования на семейството на Клаус Лайенер. Той и създаденото от него ще са винаги с нас.

Comments are closed.