Международни / Рали Новини

Започва рали „Мароко“ 2014 (OiLibya Rally of Morocco)

OiLibya_Rally_of_Morocco_2014_startДнес започва OiLibya Rally of Morocco, или както го знаем „рали Мароко“. Една от най-големите рали-рейд надпревари в света и в момента най-голямата такава в Африка, събира световния оф-роуд елит като заключителна подготовка преди рали Дакар 2015. Над 200 състезателни машини застават на старта на OiLibya Rally of Morocco 2014. Надпреварата се очаква да е повече от интересна, още повече, че е заключителен кръг от Световните крос-кънтри шампионати на FIA и FIM.

При автомобилите, десетки са знатните пилоти, които ще мерят сили в пясъците и камънаците на Мароко. Започваме с X-Raid Mini, които ще пуснат в боя общо 9 машини. Извън победителя от „Дакар“ Нани Рома и претендентът за Световната купа Владимир Василиев, голямата изненада е завръщането на Насър Ал Атия в редиците на X-Raid. След няколко изяви с Toyota Overdrive, катарецът ще участва в OiLibya Rally of Morocco с Mini. Дали с такъв блоид ще кара на рали Дакар 2015 все още не се знае.

OiLibya_Rally_of_Morocco_2014_start1Като споменахме Overdrive, на старта на OiLibya Rally of Morocco ще застанат Марек Дабровски и Яцек Чачор с Hilux T1, редом с ветераните от Дакар Жиниел Де Вилиерс и Дърк фон Цицевиц, както и талантливите Бернард Тен Бринке и Лусио Алварез. Това е само част от кавалкадата големи имена.

При мотоциклетите, OiLibya Rally of Morocco ще бъде арена на сблъсък между тимовете на KTM и Honda, които съвсем скоро обявиха екипите си за рали Дакар 2015. Австрийската компания ще бъде представена от общо 8 пилота – Марк Кома, Якуб Пржигонски, Чалеко Лопез, Сам Съндърленд, Жорди Виладомс, Рубен Фариа, Риаан ван Ниекерк и МХ шампионът Матиас Валкнер. Срещу тях Honda HRC изправя Пауло Гончалвес, Хоан Бареда, Елдер Родригеш, Йеремиас Израел и чаровната Лая Сайнц. Yamaha ще бъде представена от Оливие Пен и новото попълнение Алесандро Ботури, а честта на Sherco ще бранят Хуан Педреро Гарсия и Ален Дюкло.

OiLibya_Rally_of_Morocco_2014_start2При „големите момчета“ OiLibya Rally of Morocco също ще е повече от интересна надпревара. Покорителката на Африка Елизабет Якинто (MAN) ще се изправи срещу новите машини Iveco на Жерард Де Рой и Йоханес Антониус Хендрикус Стейси, когото познаваме просто като Ханс Стейси. силна конкуренция очакваме от унгареца Миклос Ковач (Scania) както и традиционно силните DAF и Ginaf.

Comments are closed.