България / Интересно / Рали Новини / събития

Започва VII Национален офроуд събор в Приморско

plakat_vii_nacionalen_offroad_sabor_2014От днес до 7 септември плаж „Перла“ в черноморския курорт Приморско ще бъде домакин на VII Национален офроуд събор. За пореден път среща ще си дадат любителите на 4х4 и офроуд машините от цялата страна, а за радост на всички ни, тазгодишният събор ще трае цяла седмица.

VII Национален офроуд събор се организира с официалната подкрепа на община Приморско и обещава много емоции на всички посетители на мероприятието. Докато първите три дни ще са посветени на настаняването на участниците и събиране на групи по интереси, то втората половина на седмицата ще бъде подчинена на адреналина и активните забавления.

За четвъртък (4 септември) е предвидена надпревара „Търсене на съкровище“, в която участниците ще откриват интересни предмети в горите около Приморско.  Състезанието ще е за ориентиране със автомобил 4Х4 по координатни точки, движението ще се извършва по съществуващи нормални черни пътища . В състезанието могат да участват напълно стокови джипки , единственото условие е наличието на GPS за въвеждане на координатните точки. Каски няма да се изискват , но коланите са задължителни . Като цяло състезанието ще е намиране на предварително дадени точки , разположени край съществуващи черни пътища . Който успее да намери на бързо всички точки печели „Съкровището“ . Повече инфо ще има на място на VII Национален офроуд събор.

В петък, дамите дошли на VII Национален офроуд събор ще могат да премерят сили в майсторско управление на джип в пресечен терен. По-късно ще има конкурс за най-красив и най-грозен джип, стрелба с въздушна пушка, мерене на ходове и парти с много танци.

На 6 септември (събота) ще бъде най-състезателният ден на VII Национален офроуд събор, тъй като тогава ще се проведе знаменитият плажен траял, допълнен с втори манш в блатиста местност до Приморско. Вечерта ще бъде официалното награждаване на победителите от всички надпревари, а в неделния ден след почистване на района, всички ще се приберат по домовете си.

Списание OFF-road.BG традиционно ще бъде с щанд на плаж „Перла“, като по време на VII Национален офроуд събор ще представи множество интересни продукти на най-големите световни производители на офроуд и аутдор оборудване.

Повече подробности за програмата на VII Национален офроуд събор ще откриете в официалната тема на форума Offroad-Bulgaria.com

Comments are closed.