Интересно

Заводът за автомобили Great Wall, произведени в България, е вече факт

На 21 февруари 2012 г. Литекс Моторс ще проведе церемония по официалното откриване на завода си за производство на автомобили Great Wall. Специално за събитието в страната ще пристигне г-жа Ван Фън Йн, президент и изпълнителен директор на автомобилния гигант Great Wall Motor (GWM) – партньор на българската компания.

Заводът с най-съвременно оборудване за производство на автомобили е един от най-модерните в Европа. В съоръжението край Ловеч екип от млади и квалифицирани българи ще произвежда автомобили с марката Great Wall, покриващи всички изисквания на Европейската общност. Продукцията на Литекс Моторс ще бъде предназначена за националния и европейския пазар. Това е първият завод за Great Wall автомобили в рамките на Европейския съюз.
Производствените мощности на Литекс Моторс са изцяло нов и мащабен проект, като основната инвестиция е предимно на българската компания. Изграждането на завода започва с подписването на договор за сътрудничество между Литекс Моторс и Great Wall Motor през есента на 2009 г. Две години по-късно, през ноември 2011 г., в завода се произвежда и първият автомобил от тестовата серия, който покрива високите стандарти за качество в индустрията. С откриването на завода започва и серийното производство на българските автомобили за пазарите в страната и чужбина.
В завода на Литекс Моторс към момента са заети над 120 души, като средната възраст на операторите е 19 години, а на инженерите – 25 години. В ръководния екип участват чуждестранни консултанти и мениджъри с дългогодишен опит в производството и продажбите на водещи световни автомобилни марки. При пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно в него се очаква да бъдат заети близо 2000 души. Българската компания прилага на практика една от най-съвременните мениджмънт системи за производство на автомобили в света.

Comments are closed.