АВТО 4x4 / бизнес

Зелена светлина за Lamborghini SUV!

lamborghini_suv_urus_deimos_greenlightСлед три години умуване, Volkswagen Group най-накрая даде официално зелена светлина на проекта Lamborghini SUV. Първият кросоувър на суперспортната марка, загатнат ни чрез концепцията Lambo Urus през 2012 година, ще се присъедини към гамата на марката през 2018 година.

Производството на Lamborghini SUV ще бъде съсредоточено в завода Сант’Агата Болонезе в Италия, а за тази цел Audi, Volkswagen и Lamborghini ще инвестират „стотици милиони евро“ за да построят нови складове, нова производствена линия и да разширят центъра за изследвания и развойна дейност.

Очаква се продажбите на Lamborghini SUV да достигнат до около 3000 бройки годишно, а фокус ще са пазарите на Китай, САЩ, Русия, Близкия изток и Великобритания. В изявление, президентът и главен изпълнителен директор на италианската марка Щефан Винкелман заяви: „Това е момент на гордост за всеки един в Lamborghini. Въвеждането на трета моделна линия подпомага стабилния и постоянен ръст на компанията и за нас е началото на нова ера“. Винкелман допълни и че“ Lamborghini SUV ще се произвежда в Сант’Агата Болонезе, демонстрирайки нашето отношение към ценностите ‘Made in Italy’, които ще споделим с целия свят“.

Comments are closed.