АВТО 4x4 / концепции

Зла триоска: Flying Huntsman 110 WB 6×6 от Kahn Design

kahn_design_Flying_Huntsman_110_WB_6x6_defenderБританското тунинг ателие Kahn Design представи концепцията Flying Huntsman 110 WB 6×6, триосен всъдеход на базата на Land Rover Defender 110. Официалното представяне на прототипа с кодово име „Mission 1“ ще се състои на международното автомобилно изложение в Женева на 3 март.

Поръчковият Flying Huntsman 110 WB 6×6, според създателите си, следва концепцията на разработчиците на специални каросерии върху готови шасита от началото на миналия век. Сред цитираните компании от този тип са Pininfarina, Zagato и Bertone, които са изгрели като световни марки. А такива, според Kahn Design, липсват в момента във Великобитания.

Конкурентния на Mercedes G63 AMg 6×6 бритнаски Flying Huntsman 110 WB 6×6 Concept е оборудван с 6,2-литров двигател GM LS3 V8, стикован с 6-степенна автоматична скоростна кутия. С очаквани над 430 конски сили, динамиката на модела се очертава на светлинни години пред тази на оригиналния Defender 110. За да може да се справя и с най-тежките терени, Flying Huntsman 110 WB 6×6 е оборудван с бавни предавки и блокируеми диференциали. Шасито е доста усилено, а спирачната система и окачването са специално модифицирани.

За да се стигне до актуалната визия на Flying Huntsman 110 WB 6×6, отпред са добавени 400 мм, отзад 800 мм, а цялото купе е било уширено със 150 мм. Така, челното стъкло и вратата на багажника също са били уширени, а предните врати са били удължени. Панорамен покрив в задната част е на разположение на пасажерите, а като цяло екстериорният дизайн е доста агресивен и шик, вдъхновен от подготвяните от Kahn Chelsea Truck Company Defender машини.

За Flying Huntsman 110 WB 6×6 се предлагат екстремни конверсии като B4, B6, B6+ и B7 бронировки, предвидени са и 5 потенциални варианта, включително 4х4 и 6х6 версии, както и богата гама от хардтоп и пикап варианти. Евентуалното производство на машината е почти сигурно, като в момента се дискутират плановете за това.

Comments are closed.