Рали Дакар / Рали Новини

Знакови играчи отпаднаха от Дакар 2015 днес

dakar_2015_crashes_withdrawals_d9Десетият етап на рали Дакар 2015 се оказа фатален за някои интересни участници, сред които дори фаворити за победата. На отсечката от Калама до Салта, белязваща завръщането на надпреварата в Аржентина, няколко титуловани състезатели приключиха участието си в Дакар 2015.

Започваме с човека, заслужаващ титлата „карък на Дакар 2015“ – шампионът от миналата година при автомобилите Нани Рома. След като за него битката приключи още на третия километър от рали Дакар 2015, Нани Рома вчера изригна с етапна победа. Днес, обаче, испанецът катастрофира жестоко на 193-ия километър от състезателната отсечка, като неговото Mini се е превъртяло няколко пъти през таван. За щастие, Рома и навигаторът му Мишел Перен не са пострадали сериозно.

Тук е моментът да споменем, че на вчерашния етап от Дакар 2015, участието си приключи и бразилската звезда на Mitsubishi Гилерме Спинели.

Минавайки към мотоциклетите, още един интересен участник казва „адиос“ на рали Дакар 2015. Световният мотокрос шампион в клас МХ1 и МХ3 Матиас Валкнер определено бе сред най-добрите дебютанти в пустинната надпревара, като спечели етапна победа и стигна до трето място в генералното класиране. Днес, обаче, на прехода до старта на етапа, Валкнер се е почувствал много зле и се е отказал от надпреварата.

Лично за нас, „бомбата“ в знаковите отпадания на рали Дакар 2015 днес бе това на Игнасио Касале. ATV-шампионът от миналата година, който води оспорвана битка с Рафал Соник за победата и ту излизаше начело, ту ставаше втори, приключи участието си днес заради нерешим технически проблем още в първата част на отсечката.

Малшансът застигна и кандидат-бронзовия медалист при ATV-машините Серхио Лафуенте, който също претърпя тежка катастрофа и е извън битката в рали Дакар 2015. Очаквайте подробности!

Comments are closed.