Американското бизнес списание Fortune обяви Бош за най-уважаваната компания в света в категорията доставчик на части за моторни превозни средства. Компанията е класирана на първото място въз основа на отговорите на 3 855 висши мениджъри и анализатори на 698 компании от 58 сектора в 32 страни.

Сред най-високо оценените предимства на Бош са иновациите, управлението на персонала, качеството на управлението, качеството на продуктите и услугите и конкурентноспособността на световните пазари.

В допълнение към най-високата оценка в областта на автомобилното оборудване, Бош зае пето място в общата класация на всички фирми в Германия, 11-то в Индия и 14-то в Европа.

„Резултатът ни в класацията на Fortune е изключителна чест за нашата компания, сътрудниците, клиентите и доставчиците ни“, подчерта Франц Ференбах, председател на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH.

„Бош ще продължава да предоставя отлично обслужване, висококачествени продукти и водещи технологии! Тази чест демонстрира отдадеността на нашите служители към компанията и работата. “

От 1997 г. Fortune публикува „The World’s Most Admired Companies” – една от най-реномираните фирмени класации в света.

Comments are closed.