АВТО 4x4

Jeep Compass се издъни в краш тестовете на Euro NCAP (+видео)

Euro NCAP днес представи резултатите от краш-тестове на два нови модела за европейския пазар. Отличник, с максималните 5 звезди бе наградена новата Honda Civic. Максималните звезди бяха дадени за безопасността, която предлага на водача, пътниците и пешеходците. Съвсем на другия полюс, изключително разочароващо се представи новият Jeep Compass, който успя да “отбележи” едва 2 звезди.

От Euro NCAP коментират, че основните проблеми при Jeep Compass са били регистрирани при симулациите на страничен удар, както и по отношение на безопасността на пешеходците. Компактният SUV е тестван с опционални странични въздушни възглавници за гръдния кош, но резултатите са показали ниски нива на защита, особено при страничен удар.

 

 

При фронтален сблъсък оценката на автомобила е била намалена, заради опасен преден панел, който може да нанесе щети върху коленете и бедрата на водача, както и на пътника до него. Експертите са установили, че нивото на защита на гръдната област е много ниско и може да доведе до сериозни контузии. Незадоволително е и представянето по отношение предпазването на пешеходците. Единствения добър резултат от теста Jeep Compass е записал при удар отзад, имитиращ сблъсък от друг автомобил.

2 коментара

  1. Емил says:

    При фронтален сблъсък оценката на автомобила е била намалена, заради опасен преден панел, който може да нанесе щети върху коленете и бедрата на водача, както и на пътника до него….

    Ми то и без челен сблъсък интериорните елементи пред шофьора и водача нанасят поражения на долните им крайници в областта на коленните стави… Представям си какво би станало при евентуална катастрофа. Недомислен кашон!