2016_toyota_tacoma (1)Toyota Tacoma 2016 бе оф-роуд звездата на японския автопроизводител на международния автомобилен салон в Детройт. Пикапът, който се пуска в битка срещу конкуренти като Chevrolet Colorado и GMC Canyon, е със сериозен редизайн, който заема доста линии от последното поколение 4Runner – маисвна решетка, уникални светлини, масивни колесни арки и др. Гамата на колелата варира от 16 до 18 инча, като се очаква и фабрична версия, подготвена за оф-роуд от TRD.

В интериора на новата Toyota Tacoma откриваме изчистени линии, сносни материали и метални елементи. В базовото оборудване влиза монтирана на предното стъкло камера GoPro, а сред многобройните екстри има кожен слон, информационно-развлекателна система с тъчскрийн, безжично зарядно за телефон и т.н.

Toyota Tacoma 2016 ще се предлага с избор между два бензинови двигателя. Базовият е 2,7-литров 4-цилиндров, а по-големият е 3,5-литров V6. И двата агрегата ще се предлагат стандартно с 6-степенна автоматична скоростна кутия (за определени модификации ще може да се поръча и 6-степенна механична).

Comments are closed.