Рали Новини

Петър Ценков ще участва в рали Дакар 2013 с Opel Antara RR (видео)

Петър Ценков ще участва в рали Дакар 2013 със специално подготвен състезателен автомобил Opel Antara RR. Навигатор на Ценков ще е един от най-опитните в спорта – Иван Маринов. Също така, в един отбор с българския тим ще бъде чилиецът Раул Даниньо, навигиран от Хавиер Бланко.

Състезателните машини Opel Antara са проектирани и създадени от известния унгарски състезател и конструктор Балаш Жалай, който е и представител на рали “Дакар” за Източна Европа.

След завършването на Т1 автомобилите, миналата седмица състезателите на Rallyraid.bg бяха на тестове в Унгария, на специален военен полигон. По време на тестовете бяха изминати над 1000 км и бяха направени много важни и необходими настройки. Всички признаха високите качества и професионалните характеристики на автомобилите.

Автомобилите и резервните части за сезона вече са закупени и по този начин е осигурено участието на три важни състезания през сезона Silk Way Rally, Balkan Breslau Rally и рали “Мароко”. Безспорно връх на сезона е участието на Рали Дакар 2013, където трябва да се прояви натрупаният опит от състезателите и механиците.

Интернационалният тим ще бъде ръководен от Мартин Марков, а сервизният камион ще бъде управляван от механика Христо Николов.

Comments are closed.